Tilbage
---

Dyrehavegårdsvej, den 20.01.99

 Der indkaldes hermed til
GENERALFORSAMLING I
DYREHAVEGÅRDSVEJS

GRUNDEJER- / BEBOERFORENING

MANDAG DEN 22. FEBRUAR 1999 KL. 19.00
PÅ HOTEL TRE ROSER

 

Foreløbig dagsorden:

1. Valg af dirigent
2. Steen Krarup, Teknisk Forvaltning fortæller om skitser / planer for Dyrehavegårdsvej

3.Skal vi støtte ideen om en vej fra Skovvangen til Fynsvej / Jens Holmsvej?
4. Formandens beretning
5. Det reviderede regnskab
6. Fastsættelse af kontingent for 1999 (Forslag fra bestyrelsen: Uændret 25,- kr)
7. Valg af bestyrelsesmedlemmer - ulige år.
På valg: Formand: Per Jørgensen (nr. 16). Sekretær: Freddie Strøm (nr. 11). Menigt medlem: Ella Jørgensen (nr 3). - Alle modtager genvalg.
Ikke på valg: Næstformand Egon Jensen (nr. 32),  kasserer Jan Läbel (nr. 12)

8. Valg af 2 bestyrelsessuppleanter: (Hans Jørgen Larsen (nr. 25), Peter Hovgaard (nr.18)).
9. Valg af 1 revisor: (Hanne Tychsen (nr. 30))
10. Valg af 1 revisorsuppleant: ( Lise Thorup (nr.18))
11. Nabohjælp
12. P-problemer
13. Eventuelt.

NB:
Forslag fra medlemmerne til punkter på dagsordenen skal være formanden i hænde senest 4 dage før generalforsamlingen.

Lejere bør huske at informere ejere om generalforsamlingen.

Nyt medlem - og stemmeberettiget - kan du blive ved at have indbetalt kontingent (på giro-kort, 25 kr) til kasserer Jan Läbel, Dyrehavegårdsvej 12 - inden generalforsamlingen!

VEL MØDT!

På foreningens vegne

Per Jørgensen

Formand

 

Siddende bestyrelse:  Formand: Per Jørgensen ( nr.16). Næstformand Egon Jensen (nr.32). Kasserer: Jan Läbel (nr.12). Sekretær: Freddie Strøm (nr.11). Bestyrelsesmedlem: Ella Jørgensen (nr.3). Suppleanter: Hans Jørn Larsen (nr.25), Peter Hovgaard (nr.18). Revisor: Hanne Tychsen (nr.30). Revisorsuppleant: Lise Thorup (nr. 18).

Vedtægter for Dyrehavegårdsvejs grundejer-/beboerforening

§ 1.  Foreningens navn er “Dyrehavegårdsvejs grundejer- / beboerforening’. Dens hjemsted er Kolding Kommune.

§ 2.  Foreningens formål er at varetage medlemmernes fælles interesser og repræsentere medlemmerne i forhandlinger med og henvendelse til de offentlige myndigheder og institutioner m.fl., herunder også foreninger, der har interesse for grundejerforeningen. Foreningen er upolitisk.

§ 3.  Alle grundejere og beboere på Dyrehavegårdsvej er berettigede til at være medlemmer af foreningen.

§ 4.  Ethvert medlem skal have et eksemplar af vedtægterne. Det tilsendte kontingentindbetalingskort gælder som medlemskort - når indbetaling har fundet sted, og giver stemmeret i det pågældende år og til den førstkommende generalforsamling. Ved udmeldelse af foreningen har det udtrædende medlem ingen krav på foreningens midler.

§ 5.  Der betales kontingent m.m. til foreningen til bestridelse af  foreningens administration. Beløbets størrelse fastsættes på den årlige generalforsamling og skal  indbetales inden førstkommende 2. maj.

§ 6.  Generalforsamlingen er højeste myndighed i alle foreningens sager. Generalforsamling skal holdes 1 gang om året inden udgangen af februar og skal indvarsles skriftligt med mindst 14 dages varsel. Indvarslingen skal indeholde oplysninger om dagsorden, der mindst skal bestå af følgende: 1) Valg af dirigent. 2) Formandens beretning for det for-løbne år. 3) Det reviderede regnskab forelægges af kassereren til godkendelse af 1 revisor.

4) Fastsættelse af kontingent for det kommende år. 5) Valg af  bestyrelsesmedlemmer. I lige år er kasserer og næst-formand på valg. I ulige år er formand, sekretær og det menige medlem på valg. 6) Valg af 2 bestyrelsessuppleanter. 7) Valg af 1 revisor. 8) Valg af 1 revisorsuppleant. 9) Eventuelt. (Herunder forslag fra medlemmerne, som skriftligt er kommet formanden i hænde, senest 4 dage før generalforsamlingen. Forslag, der indkommer senere end 4 dage før generalforsamlingen, og forslag, der måtte indkomme på selve generalforsamlingen, kan ikke sættes under afstem-ning. Hvert fremmødt medlem har ret til 1 stemme.

§ 7.  Bestyrelsen består af 5 medlemmer, der konstituerer sig selv med formand, næstformand, kasserer og sekretær. Sekretæren fører forhandlingsprotokol over alle møder og generalforsamlinger og protokollen skal undertegnes af  2 tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsesmøde afholdes, når formanden eller mindst 2 andre bestyrelses-medlemmer finder det nødvendigt, og bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst 3 af dens medlemmer er til stede. De foreliggende sager afgøres ved afstemning, og formandens stemme er afgørende i tilfælde af stemmelighed. Bestyrelsens medlemmer vælges for 2 år ad gangen. Genvalg kan altid finde sted.

§ 8.  Foreningens indtægter indsættes i en lokal bank eller sparekasse. Kassererens kontante kassebeholdning fast-sættes af bestyrelsen og bør normalt ikke overstige det til den daglige drift fornødne. Kassereren er bemyndiget til at hæve på foreningens bankkonti. Kassereren skal føre kassebog, der til enhver tid skal kunne forelægges for de øvrige bestyrelsesmedlemmer. Kassebogen skal føres ájour, ligesom bilaget for udgiften skal nummereres, arkiveres og bogføres.

§ 9.  Foreningen tegnes over for tredjemand af formanden og mindst ét bestyrelsesmedlem.

§ 10.  Regnskabsåret følger kalenderen. Regnskabet kontrolleres af den af generalforsamlingen for året valgte revisor, der mindst én gang om året skal foretage uanmeldt kontrol af kassebog og bilag og konstatere beholdningens tilstede-værelse m.v. Inden 10. januar hvert år afleveres regnskabet for det foregående år til revisoren, der tilbagesender det reviderede regnskab til kassereren inden førstkommende 20. januar.

§ 11.  Ekstraordinær generalforsamling skal afholdes, hvis: 1) den ordinære generalforsamling vedtager det. 2) hele bestyrelsen beslutter det. 3) mindst 1/4 af de stemmeberettigede medlemmer skriftligt forlanger det i en særlig sag. Ekstraordinær generalforsamling skal indkaldes med mindst 14 dages varsel.

§ 12.  Alle forelagte almindelige sager afgøres af generalforsamlingen ved simpelt stemmeflertal blandt de fremmødte stemmeberettigede medlemmer, idet lige mange stemmer for og imod er forkastelse. Normalt stemmes ved hånds-oprækning.

§ 13.  Forslag om ændring i denne vedtægt kan vedtages eller forkastes af 2/3 af de fremmødte stemmeberettigede medlemmers stemmer.

§ 14.  En eventuel opløsning af foreningen kan kun ske efter vedtagelse på almindelig generalforsamling med efter-følgende urafstemning. Ved urafstemningen skal mindst 2/3 af de stemmeberettigede stemmer være afgivet og sagens afgørelse kræver mindst halvdelen af de stemmeberettigedes stemmer. Foreningens midler tilfalder da en velgørende, upolitisk, ikke-kommerciel organisation.

§ 15.  Spørgsmål angående forståelsen og gennemførelsen af denne vedtægts bestemmelser afgøres af general-forsamlingen som påtaleberettiget, men kan indbringes for domstolene.

Vedtaget på generalforsamlingen den 26/2 1998:

Per Jørgensen   /   Egon Jensen   /   Jan Läbel   /   Ella Jørgensen   /   Freddie Strøm

 


 

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I
DYREHAVEGÅRDSVEJS GRUNDEJER- / BEBOERFORENING

MANDAG DEN 22. FEBRUAR 1999
PÅ HOTEL TRE ROSER

Steen Krarup, Teknisk Forvaltning fortæller om skitser / planer for Dyrehavegårdsvej.  
Steen Krarup fortalte om de planer, der af forvaltningen var udarbejdet gennem tiderne for områderne Parkhallen, Levisonsvej, Kaalunds Sæbefabrik (nu Dyrehavegårdsvej 7), Grønningen, H.C. Petersensvej. Om udflytningen af virksomheder og om de planer, der er for yderligere boligbebyggelse ved de gamle tennisbaner. Der blev skitseret en rundkørsel ved Ndr. Ringvej og et naturprojekt i byparken samt yderligere boliger bag Dyrehavegårdsvej. Den indre bys trafik blev drøftet, herunder bustransport og Nic. Christiansens projekt ved Slotsmøllen. Endelig blev trafiksituationen ved Slotsøvejen, Fynsvej, banegården og Skovvejen analyseret.

Valg af dirigent: Freddie Strøm valgt.

Skal vi støtte ideen om en vej fra Skovvangen til Fynsvej / Jens Holmsvej?  
Der var enighed om at støtte de i pressen fremførte planer om at skabe en ny vejforbindelse fra Skovvangen til Fynsvej og gerne videre til Jens Holmsvej på længere sigt. En sådan tænkt vej kunne føres øst for Dyrehavegårdsvej. Man var enige om, at bestyrelsen i god tid burde arbejde for et sådant forslag til løsning af de voldsomme trafikproblemer på Dyrehavegårdsvej.

Formandens beretning  
Per Jørgensen fortalte, at foreningen gennem årene har arbejdet for af få fjernet flest mulige busforbindelser på vejen og få begrænset biltrafikken. Foreningen har fået etableret en vejindsnævring og gennemkørselsforbud for biler nordfra. I starten begrænsede det trafikken, men vore nye tællinger viser en trafik på 4700 biler om dagen og 32 busser i timen. Den længe ventede trafikplan er endnu ikke kommet og vil næppe komme foreløbig på grund af de nye planer for området ved banegårdspladsen / Slotsmøllen. Henvendelser til VAT har ikke kunnet formå dem til at flytte buslinier. Der er bebudet er revision af trafiklyset ved Ndr. Ringvej i nær fremtid. Formanden redegjorde for sine ideer om lukning af Fredericiagade ved biblioteket for at skabe p-pladser til slottet og lede trafikken fra Buen og busserne ad den brede del af Jernbanegade og derfra til Slotssøvejen. Formandens beretning blev godkendt.

Det reviderede regnskab  
Jan Läbel fremlagde regnskabet, der viste en kassebeholdning på 2.727,13 kr. Regnskabet blev godkendt.

Fastsættelse af kontingent for 1999  
Bestyrelsens forslag på 25 kr for 1999 blev godkendt.

Valg af bestyrelsesmedlemmer - ulige år.  
På valg var formand: Per Jørgensen (nr. 16). Sekretær: Freddie Strøm (nr.11). Menigt medlem: Ella Jørgensen (nr. 3). Alle modtog genvalg.

Valg af 2 bestyrelsessuppleanter: 
Nyvalgt blev Hasse Nielsen (nr.7B) og Bente Bonnevie (nr.33).

Valg af 1 revisor: 
Hanne Tychsen (nr.30) blev genvalgt.

Valg af 1 revisorsuppleant:  
Nyvalgt blev Niels Ludvigsen (nr.5)

Nabohjælp. 
Formanden opfordrede til, at vi i højere grad hjælper hinanden mod tyverier og indbrud. Formanden blev opfordret til at skaffe klistermærker om nabohjælp og operation mærkning fra politiet, som vil blive delt ud sammen med referatet. Pjecer om indbrudssikring, nabohjælp og tyverialarm i privat beboelse blev uddelt.

P-problemer.  
P-pladser ved SB-Autolager mod betaling er ikke længere aktuelt p.g.a. ejerskifte. H.C. Petersensvej er en mulighed. Tanken om en fælles miljøstation er opgivet, da der ikke kan findes et egnet sted.

Eventuelt. 
Intet.

I mødet deltog 22 medlemmer. Mødet slut kl. 20.45.    

Det arbejder foreningen for….. 

Formålet med vores arbejde er at fjerne alle eller de fleste busser og at begrænse den øvrige biltrafik meget. Arbejdet har stået på i over 20 år. De sidste par år i foreningens regi. Det eneste konkrete resultat indtil videre er etableringen af hellen i september 1992. Denne resulterede i et fald i trafikmængden i en periode, men den er steget igen.

I 1997 foreslog vi Teknisk Forvaltning, at der blev etableret en venstresvingspil i krydset Skovvangen / Nordre Ringvej, samtidig med at perioden med rødt lys fra Dyrehavegårdsvej blev forlænget. Ideen blev positivt modtaget og kunne kombineres med muligheden for et forsøg med busstyring af trafiklyset. Vi er adskillige gange blevet stillet i udsigt, at en etablering var lige opover, men indtil videre uden konkrete resultater.

I 1997 har vi på et møde foreslået, at trafikken førtes fra den brede del af Jernbanegade over i Slotsøvejen. En tanke som flere gange senere af andre har været luftet som en mulighed. Dette skulle medføre en mulighed for at reducere trafikken på Dyrehavegårdsvej.

Vi har ved flere lejligheder fået foretaget trafikmålinger for at underbygge vore påstande om den kraftige trafikbelastning.

Vi har sendt mange skrivelser til politikerne i diverse tekniske udvalg og har ved flere lejligheder, bl.a. i juli 1995 fået at vide, at et forslag ville blive sendt ud til offentlig høring i sidste halvdel af 1996.

Dette trafikplanforslag har vi så ventet på siden. Da der er mange interesser og mange hensyn at tage i en sådan trafikplan, har den forudgående debat været langvarig. Vi håber, at denne plan også indbefatter Dyrehavegårdsvej. Som jeg ser situationen i øjeblikket er vore problemer langtfra løst, men jeg fornemmer at både politikere og teknikere er klar over problemerne på vores vej. Men at der kører 32 busser gennem gaden i timen gør, at man ikke kan løse vores problemer isoleret. Busserne kan ikke fjernes uden at der findes veje, hvor de kan flyttes hen. Disse muligheder eksisterer ikke i øjeblikket. Vi er derfor afhængige af, hvordan man finder ud af at løse problemerne i området omkring Buen, Fredericiagade, Banegårdspladsen og Slotsøvej. Også en fremtidig placering af bybusterminalen vil spille ind.

Sidst - men ikke mindst - har de nye ideer omkring Slotsmøllegrunden nok væltet en del af de eksisterende planer, da disse planer er omfattende og griber voldsomt ind i det område, som har betydning for trafikken på vores vej. Forslag om en ny vejforbindelse fra Skovvejen til Fynsvej / Jens Holmsvej, der kunne føre den megen trafik fra sydbyen til nordbyen er meget interessant for os.

 Per Jørgensen

Formand

---
Tilbage